:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Novembar 14, 2019   16:48

0

170

Na komitetu PS SE predstavnica Prištine mimo pravila, protest srpske delegacije

Na današnjem sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kome je za izvestioca o situaciji na Kosovu i Metohiji izabran nemački poslanik Piter Bejer, srpska delegacija usprotivila se zbog prisustva predstavnice Prištine koja nije akreditovana u SE. Rad komiteta je obeležila žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen povodom poziva i prisustva na sastanku komiteta tzv. ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Srpska delegacija je ocenila njeno prisustvo kao vid pritiska na članove komiteta prilikom glasanja za izvestioca, navodi se u saopštenju.

Iako je predsednica komiteta priznala da je pogrešila, i članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica tzv. Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo.

Srpska delegacija je odlučila da o ovom incidentu i ponašanju predsednice komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku političkog komiteta predstavljali su članovi delegacije Marija Obradović i Žarko Obradović na čelu sa šefom delegacije Aleksandrom Tomić.

Izvor: Танјуг

PS SE
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva