:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2023   18:07

0

271

Na proleće konkurs za subvencionisanje poljoprivrednika

Krajem februara očekuje se raspisavanje prvog Javnog poziva iz IPARD 3 programa Evropske unije koji će biti namenjen za izgradnju objekata, skladišta nabavke opreme i nabavku traktora.

Nakon uspešno završenog IPARD 2 programa i realizovanih konkursa iz ovog novčanog fonda, usvojen je i novi IPARD 3 program sa 378 miliona evra bespovratnih sredstava za poljoprivrednike.

U prostorijama EU Info Pointa u Novom Sadu organizovana su Otvorena vrata gde su predstavnica Ministarstva poljoprivrede Aleksandra Bačević i rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD programa Slobodan Živanović odgovarali na pitanja poljoprivrednika o prilikama koje IPARD nudi, načinu podnošenja predloga projekata i trenutnim otvorenim pozivima. 

Rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD, rekao je da su se ranije susretali sa drugim problemima tokom uspostavljanja sistema.

"Probaćemo da usaglasimo kriterijume selekcije u svim merama, dakle ako u meri 7 mladi budu podržani sa pet bodova toliko će biti podržani i u meri 1. Mi ćemo intenzivno u naredna dva, tri meseca razgovarati ponovo sa kolegama i drugim predstavnicima udruženja i potrudićemo se da te kriterijume za ceo IPARD program uspostavimo na još bolji način", istakao je Živanović. 

Izvor: T a n j u g

poljoprivredasubvencije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva