:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2020   14:20

0

174

Narodno pozorište u Prištini spremno za letnju sezonu

Narodno pozorište u Prištini (sa matičnom scenom u Gračanici), spremno je za predstojeću sezonu. „Ansambl ovog teatra je period izolacije iskoristio za pripremu i organizaciju ponovnog početka rada“, rekao je direktor Predrag Radonjić. 

Premijera predstave „Ribarske svađe“ po tekstu Karla Godonija i u režiji Milana Karadžića, a koja je otkazana zbog pandemija koronavirusa, biće izvedena tokom leta.

„U narednom periodu nastavljamo sa probama predstave ’Ribarske svađe’ u režiji Milana Karadžića, ostalo nam je više od sedam proba da dovršimo tu predstavu, koju ćemo nakon toga nastojati da premijerno izvedemo u Gračanici, ako bude bilo uslova u predstojećem letnjem periodu. Ako ih ne bude, onda ćemo je početkom sezone, u drugoj polovini septembra, svakako premijerno izvesti“, rekao je Radonjić za RTV Kim.

Govoreći o daljim planovima za naredni period, Radonjić je napomenuo da Narodno pozorište u Prištini do kraja godine očekuju još dve premijere.

„Radi se predstavama ’Placebo’ Aleksandra Jugovića, u režiji Isidore Goncić, i ’Antigona’ u režiji Nenada Todorovića. Rad na ovim predstavama krenuće u najskorijem periodu, već tokom ovog meseca, da bi što pre bili u mogućnosti da organizujemo njihove premijere. Da eventualno ne upadnemo u drugi talas koronavirusa, koji ćemo, nadam se, izbeći“, naveo je Radonjić.

Narodno pozorište u Prištini nastupiće na Beogradskoj letnjoj sceni.

„Učestvovaćemo na Beogradskoj letnjoj sceni sa predstavom ’Ženidba’ Nikolaja Gogolja u režiji Milana Karadžića i predstavom ’Žene iz Troje’ u režiji Nebojše Bradića. Publika na Tašmajdanu će moći da pogleda ove komade 16. I 17. jula“, kazao je Radonjić.

U okviru „Vidovdanskih svečanosti“, za 23. jun u Gračanici se planira izvođenje predstave „Žene iz Troje“. Međutim, još uvek nije poznato da li će se ova predstava izvoditi pred pubilikom.

„Možda će predstava biti igrana na otvorenom u Gračanici, gde bi bila obezbeđena propisana razdaljina među gledaocima, uz poštovanje svih drugih propisanih mera, još uvek nismo odlučili. Nezahvalno je planirati nešto što će se desiti za 14 dana jer može situacija drastično da se promeni i da se mere ukinu. Imaćemo više mogućnosti i prilagodićemo se datoj situaciji“, zaključio je Radonjić.

Predstava „Žene iz Troje“, u režiji Nebojše Bradića, koja je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, proglašena je za jednu od 10 najboljih u 2019. godini, prema izboru pozorišnog kritičara Ane Tasić koji je objavljen u dnevnom listu Politika.

Izvor: RTV KiM

KiMNarodno pozorište u Prištini
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva