:

:

TV Most

Foto: Intermagazin

clock

Maj 29, 2019   9:39

0

307

Nebojša Čović o reakciji Beograda: Moglo je da se ide i korak dalje

Nekadašnji šef Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović smatra da je teško doći do rešenja za pitanje južne srpske pokrajine dok je u Prištini "populistička elita". Očekuje da će se nastaviti sa provokacijama čiji je cilj destabilizacija, stalni pritisak na Srbe i njihovo iseljavanje.

Nebojša Čović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je jučerašnja akcija kosovskih specijalaca nastavak svega što je zacrtano u Prištini uz pomoć određenih međunarodnih struktura.

"Teško će se doći do rešenja sa ovako populističkom elitom u Prištini. Mislim da veću kaznu Albanci i ostale nacionalnosti nisu mogli da dožive, nego da imaju takvo rukovodstvo", rekao je Čović.

Ukazuje da plan za eventualno ponavljanje ovakvih događaja ne može biti javan i previše medijski eksponiran, ali da je očigledno da će se ići ka provokaciji.

"Ovo je klasičan pokušaj zamene teza. Nemamo ništa protiv borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije ali kada se vidi ta sila, brutalnost, oklopna vozila na ulicama, jasno je šta se želelo postići – cilj je destabilizacija, stalni pritisak na Srbe i njihovo iseljavanje", naveo je Čović.

Smatra da je potez Beograda o podizanju borbene gotovosti "bio u redu", ali da je moglo da se ide i korak dalje – da se teško naoružanje pošalje na administrativnu liniju.

"To nije lupanje u doboš i prizivanje rata, to je pokazatelj kojim odvraćate od ovakvih situacija. Srbija treba da pokaže da ima maksimalan stepen ozbiljnosti i da može silu da primeni", objasnio je Čović.

Smatra da su Srbi iznenadili prištinske vlasti opstankom i istrajnošću i da treba da se ojačaju srpske enklave.

Izvor: RTS

ČovićKiMiseljavanje Srbadestabilizacijakosovski specijalciPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva