:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2023   13:56

0

195

Nenezić: Priština ne želi da otkrije svoje namere, problem eksproprijacije se nastavlja

Rasprava o eksproprijaciji u Zubinom Potoku nije dala odgovore na to zbog čega se oduzima zemlja na severu Kosovu i šta će se na tim mestima graditi, rekao je danas pravni zastupnik Srba iz Leposavića i Zubinog Potoka Dragutin Nenezić i izrazio bojazan da će taj problem poprimiti šire razmere, jer Priština ne želi da otkrije svoje prave namere.

"Ne bih rekao da nismo ništa saznali, saznali smo da je stav vlasti u Prištini krajnje problematika, da ne koristim neku drugu reč sada ovom prilikom, da očigledno nemaju nameru da otkriju svoje prave namere i da nastave da sprovode, ne da sprovode zakon nego da daju privid zakonitosti nečemu što je jedna brutalna protivpravna nezakonita otimačina imovine u svrhu instaliranja nekakve, ja bih rekao, jednonacionalne policijske paradržave", kazao je Nenezić za Kosovo onlajn nakon završetka rasprave.

On je kazao da je sada na Prištini da donese konačnu odluku o eksproprijaciji, ističući da su sve odluke koje su do sada donete bile pravno problematične.

Smatra da Priština neće odustati od izgradnje baza, te da će se problem sa nezakonitim oduzimanjem zemljišta nastaviti.

"Gospodin Murati je rekao da ćemo se videti, šta to znači nisam siguran da li će zaista ići i obilaziti ljude koji su pogođeni eksproprijacijom ili ne, oni bi trebalo sada da donesu tu preliminarnu odluku, sve odluke koje su do sada doneli bile su pravno problematične, ako nastave tako sve te preliminarne odluke bi trebalo da budu oborive na sudu, ali videćemo. Ja lično mislim da ovo pokazuje, da ne postoji namera da se odustane od daljeg nastupa Prištine na ovaj način, igradnje baza, čega god i bojim se da će to samo voditi ka još većem problemu", ističe Nenezić.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

KiMZubin PotokLeposavićeksproprijacijaDragutin Nenezić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva