:

:

TV Most

Foto: JPA

clock

Novembar 06, 2023   18:13

0

128

Netanijahu: Ako padne Bliski istok, Evropa je sledeća

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da rat te zemlje protiv palestinske militantne grupe Hamas nije ''lokalna bitka'' i istakao da ako Izrael ne pobedi, ''niko neće biti bezbedan''.

''Naša pobeda biće i vaša pobeda. Ako Bliski istok padne, Evropa je sledeća. I niko neće biti bezbedan'', rekao je Netanijahu tokom sastanka sa desetinama stranih ambasadora u Jerusalimu, prenosi Tajms of Izrael.

Kako navodi ovaj portal, Netanijahu je govorio o temama koje predstavljaju temelje njegovog narativa tokom rata Izraela i Hamasa.

''Osovinu terora predvodi Iran, a čine je i Hezbolah, Hamas, Hutiji i druge njihove sluge. Oni nastoje da Bliski istok i svet vrate u mračno doba. Oni nastoje da nas torpeduju, da poremete svaki napredak ka miru'', rekao je on.

Istakao je da će Izrael, nakon što ''uništi Hamas'', ponuditi narodu Gaze ''stvarnu budućnost, punu obećanja i nade''.

Usled rata protiv Hamasa i humanitarne situacije u Gazi u poslednjih mesec dana, nastale kao posledica napada Izraela, mnoge zemlje povukle su svoje diplomatske predstavnike iz Izraela.

Danas je to učinila Južnoafrička republika, zbog ''genocida pod nadzorom međunarodne zajednice''.

Ranije je i Turska povukla svog ambasadora u Izraelu na konsultacije, zbog "humanitarne tragedije" u Pojasu Gaze i odbijanja Izraela da pristane na prekid vatre.

Pored toga, svoje diplomatske izaslanike su, nakon početka rata Izraela i palestinske militantne grupe Hamas 7. oktobra opozvale i Čad, Honduras, Čile, Kolumbija i Jordan.

Izvor: T a n j u g; Foto: JPA

NetanijahuIzraelPalestinaBliski IstokEvropa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva