:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2023   19:01

0

88

Netanijahu: Izrael neće pristati na prekid vatre, ovo je vreme za rat

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je danas da njegova zemlja neće pristati na prekid vatre, dodavši da je sada vreme za rat.

"Kao što Sjedinjene Države ne bi pristale na prekid vatre nakon bombardovanja Perl Harbora ili nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava sa Hamasom nakon užasnih napada 7. oktobra", rekao je Netanijahu na konferenciji za medije, prenosi Gardijan.

On je dodao da su pozivi na prekid vatre isto što i "poziv Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu i varvarstvu".

"To se neće desiti. Biblija kaže da postoji vreme za mir i vreme za rat. Ovo je vreme za rat", poručio je izraelski premijer.

Naglasio je da izraelske vojne i bezbednosne službe procenjuju da Hamas neće osloboditi taoce, "osim ukoliko nije pod pritiskom".

Prema njegovim rečima, kopnena ofanziva na Pojas Gaze "zapravo otvara mogućnost" za oslobađanje talaca.

"Posvećeni smo vraćanju svih talaca kući. Mislimo da ova metoda ima šanse. To je cilj kojem smo posvećeni", rekao je Netanijahu.

Na pitanje da li je razmišljao o tome da podnese ostavku na mesto premijera zbog pada rejtinga, Netanijahu je rekao da je jedina stvar koju namerava da uradi da "baci Hamas na smetlište istorije".

"To je moj cilj. To je moja odgovornost", rekao je premijer Izraela.

Izvor: T a n j u g; Foto: JPA

IzraelGazaNetanijahu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva