:

:

TV Most

Foto: IDF

clock

Decembar 13, 2023   19:48

0

86

Netanijahu: Ništa nas neće sprečiti da uništimo Hamas

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da ništa neće sprečiti Izrael da uništi palestinsku militantnu grupu Hamas.
    

"Nastavljamo do kraja, do pobede i do eliminacije Hamasa. Ništa nas neće zaustaviti", rekao je Netanijahu, prenosi Tajms of Izrael.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je juče da Izrael počinje da gubi podršku zbog "neselektivnog" bombardovanja Gaze, dodavši da bi Netanijahu trebalo da promeni svoju "tvrdolinijašku" vladu.

U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra do danas stradalo je oko 18.000 Palestinaca.

Izraelski napadi na borce i infrastrukturu Hezbolaha u Libanu

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je napala borce i infrastrukturu Hezbolaha na libanskoj teritoriji.

Iz IDF-a su saopštili da su registrovali paljbu iz pravca Libana ka kibucu Kiftah, na severu Izraela, a da su rakete pale na nenaseljene delove.

Kako prenosi Al Džazira, lokalni mediji u Libanu, citirajući očevice i zvaničnice, javili su da je bilo više izraelskih napada na libansku teritoriju ovog popodneva.

Libanska grupa Hezbolah saopštila je da je izvela četiri napada na izraelske vojne pozicije danas posle podne, uz tvrdnju da je nanela žrtve izraelskoj vojsci.

Razmena vatre između Izraela i Hezbolaha traje od početka sukoba Izraela i Hamasa, s tim da su se sukobi na severu Izraela intenzivirali otkako se završilo primirje u Pojasu Gaze 1. decembra.

Izvor: T a n j u g

IzraelGazaBenjamin NetanijahuIDFHezbolahLiban
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva