:

:

TV Most

Foto: Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav

clock

Novembar 30, 2019   9:32

0

224

Nišan drugi put

Posle NIN-ove naslovne strane, koju je izdavač povukao nakon gotovo nepodeljenih ocena javnosti da slika cevi uperene u predsednika Srbije Aleksandra Vučića šalje skandaloznu poruku, na naslovnoj strani današnjeg lista Danas pojavila se karikatura koja ima nameru da izvrgne ruglu osude NIN-ove naslovnice.

Na karikaturi Predraga Koraksića Koraxa, u gro planu je isti snajper sa fotografije objavljene na naslovnoj strani NIN-a, uperen u grudi predsednika Vučića, koji je razgrnuo košulju ispod koje je nacrtana meta.

Varijacije NIN-ove poruke? Demonstracija stava - "šta nam možete"? Ironija? Zluradost? Ismevanje?

Da li zaista cev uperena u bilo čije grudi, u zemlji u kojoj je ustreljen premijer reformator, u društvu u koje se indukuje politički razdor, može biti smešna?

Da li je bio smešan napad na Vučića u Srebrenici?

Može li biti smešno kada na prvog čoveka Srbije u Zagrebu nasrću sa porukama mržnje dok prolazi ulicom ka Banskim dvorima?

U zemlji, čija istorija pamti ubistvo kraljeva, predsednika skupštine, premijera, cev koja nema drugu simboliku osim metka može slati samo opasnu poruku.

Sa tim nema igre.

Vučević: Đilas bi da ubija predsednika, e pa neće moći!

Nije Srbija Đilasova "crna naslovnica", poručio je večeras potpredsednik SNS I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je među prvima reagovao na naslovnicu .

Vučević ocenjuje da je sada jasno do koje mere idu "idiotizam, glupost i mržnja" Dragana Đilasa.

"Lopov i vlasnik medijskog šljama bi da ubija predsednika. E pa neće moći! Nije Srbija njegova crna naslovnica!", napisao je Vučević na svom Tviter nalogu.

Očigledan je oglas koji Đilas naručuje na svim naslovnim stranama svojih novina-ubiti Vučića!, napisala je na Tviteru poslanica SNS Sandra Božić povodom najnovije naslovnice Danasa.

Poslanica SNS Marija Obradović reagujući na najnoviju naslovnicu Danasa navela je da Dragan Đilas neće stati dok ne završi posao.

"Znači, Đilas NEĆE stati dok ne završi posao? Jasno je šta je glavna poruka Đilasovih medija - Kako ubiti AV", napisala je ona na Tviteru.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov je povodom najnovije naslovnice lista Danas poručio da smo shvatili da je Đilasov cilj koji prenose svi njegovi mediji kako ubiti Vučića.

"Alo bre monstrumi... Shvatili smo da je Đilasov cilj i opsesija, koju revnosno prenose svi njegovi mediji kako ubiti Vučića, ali nema potrebe da nas baš svakog dana na to iznova podsećate", napisao je na Tviteru Jovanov.

Vulin: Ubiti Vučića je jedina politika koju nudi SZS

Ubiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića je jedina politika koju nudi Savez za Srbiju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Naslovna strana Danas-a, na kojoj opet ubijaju Vučića, nije za osudu ona je za lečenje. Posle NIN-a Danas je ponovio - ubiti Vučića je jedina politika koju SZS nudi, san koji sanjaju", naveo je Vulin u saopštenju.

Kako kaže, san SZS-a o ubijanju Vučića je noćna mora svakog normalnog čoveka.

Vulin napominje da u Srbiji, u kojoj je ubijen premijer Zoran Đinđić, a stotine hiljada umrlo u građanskim ratovima i ideološkim sukobima, poziv na Vučićevu smrt je poziv na rat i smrt.

"Neka urednici Danas-a objasne svojoj deci zašto sanjaju Vučićevu smrt, Srbiji znam da ne mogu", rekao je ministar Vulin.

Čedomir Jovanović:Vikend izdanje Danas-a - dno dna

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović komentarisao je na svom Tviter nalogu naslovnicu Danasa na kojoj je karikatura koja prikazuje pušku uperenu u predsednika Aleksandra Vučića i ocenio je kao dno dna.

Jovanović je uz naslovnicu Danasa postavio i sliku novčanice od 500 evra uz komentar:

"Vikend izdanje Danas-a... dno dna, iskeširano i pušteno s lanca."

Izvor: Танјуг

Vučić"Danas"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva