:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 10, 2023   17:40

0

122

Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je pobedio Poljaka Huberta Hurkača 7:6 (8:6), 7:6, (8:6), 5:7, 6:4, za tri sata i 10 minuta, u meču koji je trajao dva dana jer je u nedelju uveče bio prekinut.

Pre današnjeg nastavka meča, Đoković je juče prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 8:6. Igralo se gem za gem u prvom setu, a pobednik ovog dela meča odlučen je u taj-brejku. Poljak je vodio 6:3 i imao je tri vezane set lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji pet uzastopnih poena i da prvi set dobije rezultatom 8:6. 

Srpski teniser je tako stigao do 13. uzastopno dobijenih taj-brejkova na grend slem turnirima. Đoković je prestigao legendarnog američkog tenisera Pita Samprasa, koji je 1994. godine imao 12 dobijenih taj-brejkova u nizu.

Đoković i Hurkač su ušla sigurno u drugi set, Srbin je prvu priliku za brejk imao u četvrtom gemu, ali je Hurkač jakim servisima uspeo da osvoji gem. Srpski teniser je u osmom gemu pri vođstvu od 4:3 imao četiri prilike za brejk, ali je Hurkač dobrim servisima stigao do izjednačenja, 4:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je ponovo pripao Đokoviću rezultatom 8:6, iako je Hurkač vodio 5:4 i ima dva servisa.

U današnjem nastavku meča, u trećem setu, ponovo su oba tenisera čuvala servis, niko nije imao brejk lopte sve do vođstva Hurkača 6:5. Poljak je tad imao dve vezane brejk i set lopte, a iskoristio je drugu da smanji na 1:2 u setovima. 

Kod rezultata 3:3, Đoković je imao dve vezane brejk lopte, nije ih iskoristio, ali treću u tom gemu jeste i tako prelomio meč. Rutinski je zatim osvojio dva gema na svoj servis i stigao do pobede i plasmana u najboljih osam na Vimbldonu. 

Đoković će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Andreja Rubljova iz Rusije. 

Srpski teniser Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Vimbldonu, protiv Rusa Andreja Rubljova, igrati sutra sa početkom ne pre 16 časova i 30 minuta po srpskom vremenu, saopštili su organizatori turnira na zvaničnom sajtu.

Meč Srbina i Rusa postavljen je kao drugi na Centralnom terenu, a prve će na teren, od 14 i 30, Iga Švjontek iz Poljske i Elina Svitolina iz Ukrajine. Posle njihovog meča, a to bi trebalo da bude posle 16 časova i 30 minuta ili 45 minuta kasnije ako rezultat bude 2:1. 

Izvor: T a n j u g

Novak ĐokovićVimbldončetvrtfinaleHubert HurkačAndrej Rubljov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva