:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2023   20:00

0

81

Odbojkaši Srbije preko Češke do četvrtfinala EP

Odbojkaši Srbije savladali su selekciju Češke u osmini finala Evropskog prvenstva 3:0, po setovima 25:21, 26:24, 25:21 i plasirali se u četvrtfinale turnira.

Rival u narednoj rundi Srbiji biće bolja selekcija iz duela Poljska - Belgija.

"Orlovi" su dobro otvorili meč osmine finala. U uvodnim minutima duela pokazali su naznaku stabilne napadačke igre. Tokom cele utakmice imali su prednost i inicijativu, bilo je padova u igri, ali protivnik nije bio na visokom nivou. Česi nisu iskoristili sporiju kretnju bloka i loše pokrivanje.

Srbija stabilnom i koncentrisanom igrom stigla je do prednosti.

Nastavak igre doneo je neizvesnost, jer su odbojkaši Češke na zahtev selektora zaigrali rizičnije prilikom servisa.

U drugom delu drugog seta rezultat se kretao po principu poen za poen, a na kraju je Srbija, zahvaljujući pribranosti i iskustvu stigla do povećanja rezultatske prednosti u setovima. "Orlovi" nisu dozvoli rezultatsku prevagu u korist protivnika.

Na početku trećeg seta Srbija je napravila seriju od četiri poena, od toga tri su osvojena nakon sjajnih servisa korektora Aleksandra Atanasijevića koji je demostrirao hrabrost tom prilikom i doneo dodatno samopouzdanje ekipi.

Rezultatska neizvesnost viđena je na sredini seta, a Srbije iskoračila sjajnim napadima Mirana Kujundžića, Pavla Perića i Atanasijevića i uspela da trijumfuje u osmini finala Evropskog prvenstva.

Četvrtfinalni meč Srbija će odigrati u utorak, 12. septembra.

Izvor: T a n j u g, RTS; Foto: OSS

odbojkaEvropsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva