:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 26, 2021   12:30

0

19

Odbor: MUP da dostavi izveštaj o prisluškivanju predsednika

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Skupstine Srbije usvojio je danas predlog članova tog odbora da MUP u što hitnijem roku dostavi izveštaj o prisluškivanju predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Poslanik Srpske napredne stranke Uglješa Mrdić rekao je na sednici da članovi odbora ne treba da se o prisluškivanju predsednika informišu iz medija i zatražio je od MUP-a da dostavi sve relevatne informacije o tome.

Mrdić je kazao da bi mogao da se formira Anketni odbor ili Komisija koja bi, kako kaže, utvrdila ko je prisluškivao predsednika, njegovu porodicu i saradnike, po čijem nalogu, ko je sve umešan, ko je dostavio predsedniku informacije o prisluškivanju, ko je bio u toku, a nije ništa preduzeo i slično.

On je napomenuo da je prisluškivanjem predsednika Republike ugrožena i bezbednost Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović podržao je inicijativu stranačkog kolege Mrdića i istakao da je tema od izuzetnog interesa za javnost.

“Prisluškivanje je napad na instituciju predsednika, a samim tim i na državu. Interes građana je da znaju ko su nalogodavci i ko je podsticao prisluškivanje”, rekao je Filipović i dodao da su članovi tog odbora svakako u obavezi da čuvaju tajnost podataka.

Predsednik Odbora Aleksandar Marković rekao je da je saglasan da postoji potreba da se u što kraćem roku članovi odbora upoznaju sa svim relevatnim informacijama i da treba uputiti inicijativu za organizaciju sastanka na kojem bi MUP podneo izveštaj uzimajući u obzir i da postoje u sudski postupci.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?