:

:

TV Most

clock

April 30, 2023   10:24

0

133

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke obeležava 15 godina postojanja i rada

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke 3. maja obeležava 15 godina postojanja i humanog rada.

Sve je počelo bratskom fudbalskom utakmicom između veterana FK "Vrbas" iz Banja Luke i FK "Trepča" iz Kosovske Mitrovice koja je odigrana u Leposaviću.

"Tada je posađena klica humanosti. Pokrenuta je humana misija za naše Kosovo i Metohiju na kome sam od tada lično bio 136 puta do zabrane ulaska od strane privremenih prištinskih institucija 26.juna 2020.godine", rekao je predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

Prema njegovim rečima, Odbor je radio u u raznim oblicima do 2016. godine od kada funkcioniše kao kao samostalno Humanitarno udruženje građana "Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji".

"Humanost za našu Svetu srpsku zemlju bila je od samog početka motiv i pokretačka snaga postojanja. Sada Odbor u celoj Republici Srpskoj broji na hiljade simpatizera naše humanitarne organizacije. Odbor u svojim humanim projektima ima podršku svih najviših insititucija Republike Srpske", rekao je Arlov.

On je istakao da Odbor ima dobru saradnju i sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Upravom za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu u Vladi Srbije.

Arlov je rekao da Odbor planira da nastavi sa humanitarnim radom i pomoći srpskom narodu za opstanak na Kosovu i Metohiji kao i realizacijom projekata kao što su opremanje Dnenvog centra "Podr
i me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici i projekta "Spojimo decu Republike Srpske i Kosova i Metohije", kao i pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi na KiM.

Izvor: TV Most

KiMOdbor za pomoć KiMArlov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva