:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2021   16:29

0

142

Održan pretres u postupku protiv Toma Gašija, zbog otkrivanja imena zaštićenog svedoka

U Osnovnom sudu u Prištini danas je održan glavni pretres na suđenju protiv advokata Toma Gašija, koji je optužen za krivično delo "kršenje tajnosti postupka" tokom suđenja Azemu Silji, prenosi Gazeta ekspres

Gaši se pred sudom izjasnio da nije kriv i rekao da sudija nije doneo odluku da je to saslušanje poverljivo i da su svedoci u odbrani. Prema Gašiju, optužnica ima za cilj  da naruši njegov ugled.

Tužilac Bljerim Igrišta rekao je da stoji iza optužnice, smatrajući da dokazi pokazuju da je optuženi Gaši otkrio ime svedoka čime je počinio krivično delo.

Gaši je, takođe, pružio neke druge dokaze za koje je rekao da dokazuju njegovu nevinost.

Sudija u ovom procesu Erol Gaši, odbio ih je s obrazloženjem da se ti dokazi nalaze u spisima predmeta i da se neki od njih odnose na drugu fazu postupka.

Na današnjih sednici završne reči nisu date nakon što je državni tužilac Igrišta zatražio da se sednica odloži zbog njegovih drugih obaveza.

Sledeće ročište je zakazano za 15. mart 2021. u 13.20 sati.

Prema optužnici koju je 16. marta 2018. podneo tužilac Igrišta, advokat Gaši je 29. aprila 2016. godine,  neovlašćeno otkrio podatke o identitetu svedoka u krivičnom postupku, dajući izjave za medije u kojima je pominjao njegovo ime.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMTom Gaši
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva