:

:

TV Most

clock

April 06, 2020   15:51

0

211

Održan sastanak tima za sprovođenje Programa ekonomskih mera

Ministar finansija Siniša Mali održao je danas u Palati Srbija sastanak Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa Kovid 19.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, a kako je prethodno i najavljeno.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera, objavilo je Ministarstvo finansija na svom sajtu.

Naredni sastanak je zakazan za sredu, 8. april, kada će se predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Sastanku su prisustvovali guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, podsećaju iz Ministarstva finansija.

Izvor: Танјуг

ekonomske mereMaliministarstvo finansijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva