:

:

TV Most

Foto: SO Zvečan

clock

Septembar 10, 2021   15:29

0

144

Održana 38. redovna sednica SO Severna Mitrovica

Na danas održanoj 38. redovnoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica predstavljen je šestomesečni izveštaj o radu gradonačelnika i šestomesečni finansijski izveštaj o radu ove Opštine. Takođe, na sednici je Habiba Buševac položila svečanu zakletvu i po automatizmu izabrana u Odbor za politiku i finansije.

Izveštaj o radu gradonačelnika kao i šestomesečni finansijski izveštaj o radu opštine Severne Mitrovice za period od 01.01.2021 do 31.06.2021. predstavila je zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić.

Predstavljene su aktivnosti koje su se odvijale u prvih šest meseci. Sa jedne strane kada je u pitanju rad opštinske administracije glavni fokus se stavlja na pripremu uslova za realizaciju svih prethodno planiranih aktivnosti a pre svega za realizaciju kapitalnih investicija koje su odobrene odlukom Skupštine Opštine Severne Mitrovice kroz usvajanje budžeta za 2021 godinu. 

Sačinjen je akcioni plan delovanja svih odeljenja za 2021 godinu. Sve direkcije Opštine Severne Mitrovice u prvih šest meseci su uspele da ispoštuju dinamički plan realizacije bez obzira na otežano funkcionisanje zbog pandemije virusa COVID-19.Saradnja sa međunarodnim partnerima se neosmetano odvija. 

Odbornici su po daljim tačkama dnevnog reda usvojili predlog odluke o izradi nacrta razvojnog plana opštine, kao i predlog odluke o izradi izveštaja strateške procene uticaja razvojnog plana opštine na životnu sredinu, radi se o odlukama koje su predhodno usvojene, samo je produžen rok za njihovu realizaciju.

Sedma tačka dnevnog reda je detaljno prezentovana od zamenice gradonačelnika gđe. Adrijane Hodžić, takođe odbornicima je dostavljen kompletan dokument koji se odnosi na ovu tačku. Na narednoj sednici se očekuje da odbornici dostave svoje komentare i eventualne dopune kako bi dokument mogao da se iznese na glasanje i eventualno usvajanje.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSO Severna Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva