:

:

TV Most

Foto: Tvitrer/ Borut Pahor

clock

Mart 05, 2019   11:24

0

201

Pahor u Tirani: Ne podržavam ideju promene granice

Slovenački predsednik Borut Pahor, koji boravi u zvaničnoj poseti Tirani, izjavio je da ne podržava ideju o promeni granice između tzv. Kosova i Srbije.

Borut Pahor je to rekao nakon sinoćnjeg susreta sa albanskim predsednikom Iljirom Metom, preneli su albanski mediji.

"Ja nisam pristalica menjanja granica da bi se ispunili nacionalni kriterijumi. Radi se o neophodnim prilagođavanjima da dve zemlje imaju više saradnje i uzajamnog poštovanja", rekao je Pahor.

Meta je u razgovoru sa slovenačkim kolegom rekao da podržava dijalog između Kosova i Srbije, ali je dodao da je to pitanje odgovornosti Kosova i da Albanija mora da izbegne bilo kakvo mešanje.

Istakao je da Albanija podržava nezavisno Kosovo, te da je pitanje dijaloga odgovornost koja pripada kosovskim liderima. Dodaje da bi svako uplitanje predstavljalo nedostatak poštovanja prema kosovskim institucijama.

"Podržavam dijalog između Kosova i Srbije kao jedini način za jačanje odnosa između njih. Pošto je srpski narod odbacio i balkanski križar, odnos Albanije sa Srbijom je bio dobar i mi ćemo nastaviti da radimo na jačanju ovih bilateralnih odnosa, misleći da to takođe pomaže u dijalogu sa Kosovom, ali ja nikad ne preuzimam da predstavljam Kosovo po pitanjima koja ima sa Srbijom", rekao je Meta.

Izvor: RTS

PahorMetaAlbanijaKiMdijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva