:

:

TV Most

Foto: Radio Goraždevac

clock

Maj 23, 2023   10:43

0

145

Paroh velikohočanski Stojković o seči hrastova: Još jedan vid zastrašivanja

Paroh velikohočanski Milan Stojković poručio je da seča hrastovih zapisa na crkvištu Svete Petke u Velikoj Hoči predstavlja još jedan vid zastrašivanja preostalih Srba, dok je predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić istakao da su u toj opštini krađe drva učestale, ali da je seča hrastovih zapisa prva krađa na crkvenom imanju.

Micić je za Kosovo onlajn naveo da se za posečene hrastove u Velikoj Hoči veruje da su u davnim vremenima služili kao Zapisi za litiju koja je išla od centra sela do crkve Svetog Jovana.

"Nakon dobijanja informacije da su posečeni hrastovi, izašli smo na lice mesta i nismo nikog zatekli, počinioci su neposredno pre našeg dolaska otišli. Posekli su nekoliko starih hrastovih drveta koji su, veruje se, ranije služili kao Zapisi za litiju koja je išla iz centra sela do crkve Svetog Jovana", rekao je Micić.

Kako je dodao, i ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali, navodi, do sada nijedan prethodni nije rasvetljen.

Paroh velikohočanski Milan Stojković izjavio je da su meštani Velike Hoče seču hrastovih zapisa doživeli lično, jer je šteta načinjena na crkvenom imanju.

"Na poziv jednog našeg meštanina koji je hteo da ostane anoniman, zajedno sa predsednikom Privremenog organa i meštanima, izašli smo na lice mesta i videli da je pričinjena materijalna šteta i da je odsečeno staro hrastovo drveće pored samih temelja crkvišta Svete Petke u Velikoj Hoči. Ovo nije prvi put da je ovako nešto urađeno, dešavalo se i ranije, ali sada su lukavo, samo sa unutrašnje strane koja se ne vidi sa puta, počeli da seku", rekao je paroh.

Istakao je da je ovakav postupak još jedan vid zastrašivanja Srba u Velikoj Hoči.

"To pokazuje da im ništa nije sveto, da su verovatno na neki način hteli da zastraše i isprovociraju preostale Srbe koji ovde žive", dodao je paroh Milan Stojković.

Izvor: Kosovo online; Foto: Radio Goraždevac

KiMVelika Hočahrastovi zapisiseča
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva