:

:

TV Most

Foto: FK Partizan

clock

Avgust 04, 2022   20:53

0

129

Partizan pao u Larnaki, AEK u Beograd stiže sa 2:1

Fudbaleri Partizana poraženi su danas od kiparskog AEK u Larnaki sa 2:1 (1:1) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Crno-beli su na AEK areni poveli golom Kvinsija Meniga u 18. minutu, izjednačenje domaćinu doneo je Anhel Garsija u 34. minutu, a za preokret i trijumf Kiprana postarao se Hrvoje Miličević u 70. minutu.

Revanš je 11. avgusta (21.00) u Humskoj, a pobednik ovog dvomeča za plasman u Ligu Evrope boriće se u plej-ofu protiv ukrajinskog tima Dnjepar-1.

Poražena ekipa igraće u plej-ofu Lige konferencija protiv pobednika dvomeča između Hamruna sa Malte i Levskog iz Sofije.

Ekipa Ilije Stolice, kojem se posle drugog vezanog poraza ponovo "drma klupa", bolje je otvorila utakmicu i povela posle odlične akcije Rikarda Gomesa i Kvinsija Meniga, koja je rezultirala pogotkom Holanđanina.

Međutim, crno-beli su kontrolisali meč svega do sredine prvog poluvremena, a Kiprani su posle jednog od brojnih kornera došli do izjednačenja.

Golman Partizana Nemanja Stevanović "zaplivao" je u prazno, bivši reprezentativac Srbije Nenad Tomović vratio je loptu u prostor između peterca i penala, a u gol ju je zakucao Garsija.

I drugi pogodak Kiprani su postigli posle nespretne reakcije gostiju nakon kornera, a Stevanovića je na sličan način kao Garsija savladao Miličević.

Najbolju šansu u drugom poluvremenu srpski predstavnik imao je u 54. minutu kada je prečku pogodio centarfor Rikardo Gomes.

Menig: Igraćemo isto u revanšu, nemamo problema

Napadač Partizana Kvinsi Menig izjavio je da će crno-beli u revanš meču protiv AEK Larnake, 11. avgusta (21.00) na stadionu u Humskoj, igrati isto kao i na Kipru.

Klub iz Humske poražen je danas na Kipru sa 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a jedini gol za srpskog predstavnika postigao je upravo Menig.

"Da, mislim da smo prvih 30 minuta igrali dobro, napravili smo mnogo šansi, dali smo gol, ali smo iz prekida primili dva gola. Nismo imali završnicu, mislim da nemamo problema, igramo kod kuće, igraćemo na isti način", izjavio je Menig na konferenciji za medije posle utakmice protiv AEK.

Ukoliko za sedam dana eliminišu Kiprane, fudbaleri Partizana za plasman u Ligu Evrope igraće protiv ekipe Dnjepar-1 iz Ukrajine.

U suprotnom, očekuje ih plej-of Lige konferencija u kojem će igrati protiv boljeg iz dvomeča između Hamruna sa Malte i Levskog iz Sofije.

Izvor: T a n j u g

FK PartizanAEKKiparLiga Evrope
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva