:

:

TV Most

clock

Mart 25, 2022   20:24

0

157

Pavlina Radovanović iz Orahovca održala koncert u Ruskom domu u Beogradu

Koncert Pavline Radovanović iz Orahovca održan je večeras u Koncertnoj sali Ruskog doma u znak sećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije.

 

Koncert u Ruskom domu bio je prvi solistički nastup Pavline Radovanović.

Uvodno slovo održali su poznati besednik, protojerej-stavrofor, prof. dr Darko Đogo.

Pesme sa Kosova i Metohije Pavlina je izvela u pratnji Orahovčanina Gavrila Kujundžića, svog nekadašnjeg nastavnika muzičkog vaspitanja, autora poznatih pesama Orahovcu, Bašto rajska, Prizrenska noć, Đenerale.

Podršku Pavlini pružile su i dve devojke iz Prištine, čije glasove publika već dobro poznaje, Simonida Rakočević i Mirjana Barać.

Pavlina Radovanović je inicirala sakupljanje humanitarnih priloga, namenjenih za freskopisanje Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu.

Pavlina Radovanović je dvanaestogodišnja devojčica iz Orahovca u Metohiji. U tom gradu je pre rata i pogroma iz 1998-1999. i 2004. živelo oko 5.000 Srba, dok ih je danas preostalo oko 300. Pavlina živi u getu, koji čini nekadašnja Srpska ulica, u kojoj srpska deca mogu da se igraju i šetaju samo nekoliko desetina metara oko svojih kuća.

Poseban dar za pesmu ove devojčice otkriven je kada je imala pet godina.

Danas ona svakoga dana putuje u muzičku školu u Gračanici, udaljenu 60 kilometara od Orahovca, gde uči pevanje i klavir.

Pevala je već mnogo puta na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji, u Republici Srpskoj.

Izvor: T a n j u g

Pavlina RadovanovićOrahovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva