:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2023   14:05

0

95

Peskov: Bez napetka u dogovorima za budućnost Vagnera

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema novih informacija o dogovoru o daljoj sudbini ruske paravojne formacije "Vagner" i njenog vlasnika i osnivača Jevgenija Prigožina.

"Nema novih elemenata koje mogu da podelim sa vama na tu temu", rekao je Pekov, odgovarajući na pitanje novinara da li je još na snazi sporazum prema kojem Prigožin treba da ode u Belorusiju, prenosi TASS.

On je ranije istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin održao sastanak sa Prigožinom i drugim komandantima Vagnera, koji je potrajao gotovo tri sata i tokom kojeg im je ponudio opcije za uposlenje i upotrebu u borbama.

Dodao je da su Putinovi sagovornici poručili da su 'verne pristalice i vojnici šefa države i vrhovnog komandanta' i da su spremni da nastave 'borbu za otadžbinu'.

Kremlj je ranije obećao da neće goniti pripadnike Vagnera koji su učestvovali u kratkotrajnoj pobuni Vagnera iz 23. juna, uzimajući u obzir njihove 'borbene zasluge', kao i da su krivični slučajevi protiv  Prigožina odbačeni.

Izvor: T a n j u g

Dmitrij Peskovjevgenij PrigožinVagner
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva