:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2023   10:47

0

99

Peskov: Poljska prilično agresivna zemlja, Minsk i Moskva u pripravnosti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je Poljska "prilično agresivna" zemlja koja se meša u tuđe unutrašnje poslove, dodajući da za Belorusiju to nije "najkomforniji" sused i da su Minsk i Moskva u pripravnosti.

„Susedstvo sa Poljskom nije najkomfornije za naše beloruske prijatelje: zemlja je prilično agresivna, ne preza od subverzivnih aktivnosti, mešanja u unutrašnje stvari, ali u ovom slučaju naši beloruski prijatelji i saveznici i mi smo u pripravnosti u svetlu tih potencijalnih pretnji koje bi mogle doći iz Poljske“, rekao je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodao je da Moskva predviđa da će se trvenja između Kijeva i Varšave pojačavati, kao i sa drugim zemljama EU, a da Rusija nastavlja "specijalnu operaciju" kako bi postigla ciljeve koje je postavila.

Peskov je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li najnoviji razvoj događaja u odnosima Varšave i Kijeva pokreću pitanja sa bezbednosne tačke gledišta.

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki prethodno je izjavio je da je Poljska prestala da isporučuje oružje Ukrajini, dok je pres-sekretar poljske vlade Pjotr Miler kasnije rekao da Poljska Kijevu isporučuje oružje samo u skladu sa ranije postignutim dogovorima, navodi RIA.

Izvor: T a n j u g

PeskovPoljskaRusijaBelorusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva