:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Januar 25, 2023   21:21

0

85

Peskov: Pumpanje Kijeva oružjem radi bezbednosti Evrope je apsurd

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da apsurdno zvuče pozivi Zapada da se zarad bezbednosti Evrope nastavi sa jačanjem ukrajinske vojske.

,,Mnogi analitičari i političari misle da će povećanjem obima rata doneti bezbednost Evropi. To je apsurdno", rekao je Peskov, prenosi Tass.

On je naveo da se u ovom trenutku ne vidi mogućnost diplomatskog rešenja sukoba u Ukrajini.

Ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev ocenio je odluku Berlina da Ukrajini pošalje tenkove Leopard 2  ,,veoma opasnom, i dodao da ,,podiže sukob na novi nivo".

Izaslanik je ocenio da su  ,,crvene linije" ostale u prošlosti.

,,Opet vidimo da Nemačka, kao i njeni najbliži saveznici, nije zainteresovana za diplomatsko rešenje ukrajinske krize i spremna je za njenu trajnu eskalaciju i neograničeno pumpanje kijevskog režima još smrtonosnijim oružjem", rekao je Nečajev.

Poljsko ministar odbrane Marijuš Blaščak razgovarao je sa američkim kolegom Lojdom Ostinom o vojnoj podršci Ukrajini u obuci njenih trupa.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, ocenila je da je odluka da se Ukrajini pošalju tenkovi ,,leopard 2" potvrda umešanosti Nemačke u ,,unapred planiran rat protiv Rusije".

Kako je napisala na svom Telegram nalogu, ako se tome dodaju navodi bivše nemačke kancelarke Angele Merkel da je Zapad jačao Ukrajinu i da nije obraćao pažnju na sporazume iz Minska, onda je reč o ,,unapred planiranom ratu protiv Rusije".

,,Nemojte kasnije da kažete da za to niste čuli'', navela je Zaharova.

Šef ruske delegacije  u pregovorima o vojnoj bezbednosti u Beču Konstantin Gavrilov, saopštio je da će Moskva isporuku granata sa uranijumskim punjenjem zapadne proizvodnje smatrati upotrebom prljavih nuklearnih bombi, ,,sa svim posledicama koje iz toga proizilaze".

Izvor: T a n j u g ; foto: Profimedia

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva