:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2023   13:13

0

115

Petković: Kurtijev trik sa lažnom dojavom o bombi nije uspeo

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Kurtijev "trik“ sa lažnom dojavom o bombi, kako bi iselio zaposlene u srpskim institucijama iz zgrade u Severnoj Mitrovici, nije uspeo.

"Kurtijev trik, da pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u KM u kojoj su 4 srpske institucije- jutros nije uspeo! Ne pristaju na otimanje imovine, već na rešenje u okviru dijaloga u Briselu u kontekstu formiranja ZSO. O  svemu sam dodatno obavestio međ. zajednicu“, napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

On je naveo da je o svim događajima obavestio i međunarodnu zajednicu.

 Kosovska policija dobila je jutros dojavu da se u zgradi u kojoj su smeštene prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pokrajinski PIO fond i Kosovsko-mitrovački okrug u severnom delu Kosovske Mitrovice, nalazi eksplozivna naprava, potvrdio je za T a n j u g zamenik generalnog direktora kosovske policije Mitrovica sever Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da je kosovska policija obavila uviđaj i da je dojava o podmetnutoj bombi lažna.

Srpska lista poručila je juče da odbacuje ultimatum prištinskih vlasti da napusti prostorije u Kosovskoj Mitrovici u kojima je smešteno nekoliko institucija Republike Srbije i zahtevala da se to pitanje rešava u dijalogu Beograda i Prištine, a u kontekstu uspostavljanja Zajednice srpskih opština, kako je predviđeno sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Izvor: TV Most

KiMPetkovićKurtiBošnjačka mahala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva