:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 22, 2021   21:20

0

248

Petković: Revizija dogovorenog Briselskim sporazumom nemoguća

Svi sporazumi postignuti u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine moraju biti primenjeni kako bi bilo kakav sadržajan nastavak razgovora bio moguć, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

"Priština svaki put kada se konstituiše nov sastav privremenih institucija samouprave preti preispitivanjima i poništavanjima dogovora iz Brisela, i jasno je da nekome ko nastupa sa takvih pozicija nije iskreno stalo do dogovornog rešavanja problema", ocenio je Petković.  

Petković je dodao da "Vjosa Osmani sporazume postugnute u sklopu Briselskog dijaloga može da proučava i preispituje samo kao materijal za primenu dogovorenog, a bilo kakva revizija onoga što je nastalo kao plod mukotrpnog truda nije dopustiva".

"Očekujem da se na ovakvu političku drskost i pokušaj izbegavanja preuzetih obaveza ne gleda blagonaklono ni u Briselu niti u drugim evropskim prestonicama", ukazao je direktor Kancelarije za KiM. 

"Beograd ostaje opredeljen za dijalog kao jedino razumno sredstvo rešavanja nesuglasica, ali, kao što smo bezbroj puta poručili, za dijalog je potrebno dvoje, a nedosledna, prevrtljiva i verolomna politika koju su odlučili da vode Kurti i Osmani samo je još jedna potvrda loših namera Prištine i udaljava nas i od dogovora i od stabilizacije prilika u regionu", zaključio je Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićKancelarija za KiMBriselski sporazumdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva