:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2022   15:59

0

240

Petković: Suspenzija Đurića samo zato što je stao u odbranu Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je Policijski inspektorat tzv. Kosova doneo odluku da suspenduje direktora regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Đurića samo zato što je stao u odbranu Srba na KiM.

"Aljbin Kurti  doneo je odluku da razreši dužnosti direktora Regionalnog policijskog direktorata Sever, gospodina Nenada Đurića, samo zbog toga što je stao u odbranu srpskog naroda na severu Kosova i Metohije", rekao je Petković na pres konferenciji u Palati Srbije.

Prema njegovim rečima, razlog za Đurićevu suspenziju je i to što je juče stao u odbranu i zaštitu svojih kolega Srba i starešina koji su doneli odluku sa gradonačelnicima sa severa i Srpskom listom da ne izdaju nikakve pisane ukore vozačima vozila sa KM registarskim tablicama.

"Nema ničeg prirodnijeg od te odluke Đurića jer upravo ono što je on rekao na konferenciji za novinare je ono što je prava istina a on je time želeo da sačuva nadležnosti svog regionalnog direktotrata ali s druge strane da sačuva poredak briselskog sporazuma, posebno kada je reč o policiji. Nenadu Đuricu se pored toga stavlja na teret i krivično delo sabotaže", rekao je Petković.

Petković je naveo i da je o tome obavešten i specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

"Ideja Kurtija je da ovom odlukom pogazi sve što smo se dogovorili u Briselu. To smo preneli Miroslavu Lajčaku. Rekao sam da smo na početku razgradnje Briselskog sporazuma. Ovim što je uradio Kurti je pogaženo sve dogvoreno u Briselu. Nema Kurti pravo da smenjuje direktora jer ga bira srpski narod na KiM, predlažu ga četiri gradonačelnika sa severa KiM", rekao je Petković na konferenciji za štampu.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMPetkovićĐurićsuspenzijapreregistracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva