:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 24, 2021   12:15

0

209

Petković u Leposaviću: Država Srbija je dovoljno jaka da može da pomaže naš narod na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas Leposavić gde je razgovarao sa građanima o isplati jednokratne finansijske pomoći Republike Srbije od 100 i 200 evra. 

"Danas je veliki, značajan dan, ovde na Kosovu i Metohiji. Ispunjavamo još jedno veliko obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovde smo na terenu da ispratimo početak finansijske pomoći, odnosno  isplate finansijskih sredstava Vlade Republike Srbije za naš narod na Kosovu i Metohiji, za sve naše ljude u srpskim sredinama. Od danas svaki naš čovek će dobiti novac, i to 200 evra u dinarskoj protivvrednosti, svaki nezaposleni i po 100 evra svaki zaposleni, svaki penzioner, ali i svako naše dete. To je pokazatelj koliko država Srbija misli o svom narodu na KiM, reč je o dodatnom finansijskom paketu pomoći za naš narod na KiM", rekao je Petković.

On je istakao da osim finansijske pomoći, država pruža i moralnu podršku, jer narodu na KiM može da bude dobro samo kada je država Srbija uz njih. 

"Ova pomoć će omogućiti porodicama, posebno južno od Ibra, gde se malo teže živi, da ostvare finansijku pomoć i od 800 evra, jer su to uglavnom višečlane porodice. To nije mala pomoć i mnogo će značiti za naš narod na prostoru Kosova i Metohije. Mi smo tu da pomažemo i dalje, da se brinemo za naš narod, a sada smo u situaciji da to uradimo, jer je država Srbija dovoljno jaka ekonomski i finansijski da može i ovako da pomaže naš narod. Pored redovnog budžeta i rebalansa gde smo dodatno ostvarili prihod od 4 milijarde dinara, baš za naš narod na KiM, u najrazličitijim projektima koje radimo, gradimo, za nabavku poljoprivrednih mašina, setvenog materijala, za izgradnju bolnica, škola, vrtića, za izgradnju puteva, za jedan potpuno novi život u srpskim sredinama na KiM", kaže direktor Kancelarije za KiM.

On ističe da će tako biti i nadalje, a narodu poručuje da ostane na svojim vekovnim ognjištima, da se bori za bolje sutra, za budućnost i za našu decu.

Sa Petkovićem, ekspozituru u Leposaviću je obišao i predsednik Izvršnog odbora Banke "Poštanska štedionica" mr Bojan Kekić. On je izrazio zadovoljstvo u ime svih zaposlenih na uslovima rada i najvio dalju modernizaciju banke.

Nakon obilaska renovirane ekspoziture, Petković i Kekić podelili su i tablete deci iz četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Prilikom obilaska Leposavića, Petković se sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

Izvor: TV Most

Petar PetkovićKiMLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva