:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2021   15:23

0

147

PKS: Podrška mladima kroz projekat "Budite održivi"

Članovi Sekcije za omladinsko preduzetništvo Privredne komore Srbije u okviru inicijative "Budite odvažni" podržaće četvoro mladih preduzetnika prilikom registracije biznisa i unapređenja postojećeg posla u oblasti arhitekture, dizajna i kozmetike, saopštila je danas PKS.

Mladim preduzetnicima obezbeđena je mentorska podrška, besplatan prodajni i reklamni prostor, baneri na portalu koji ima preko 100 000 posetilaca mesečno, pomoć pri izradi sajta za početnike, kao i SEO optimizacije za one koji već imaju registrovane firme.

Sekcija za omladinsko preduzetništvo pokrenula je u oktobru 2021. inicijativu "Budite odvažni" sa ciljem da podstakne što veći broj mladih da započnu sopstveni posao, kao i da konkretnim aktivnostima pomognu razvoj postojećih biznisa mladih preduzetnika.

Direktorka Sektora Branislava Simanić navela je da će Nemanja Topić i Slavica Ilić koji planiraju da počnu sopstveni biznis u oblasti arhitekture i dizjana, odnosno kozmetike i mejkapa dobiti pomoć i savete kako da pokrenu posao u ovim oblastima.

Simanić je rekla i da će Miloš Božinović vlasnik firme "Kao zdravlje" i Dragana Vojinović vlasnica "Mama brenda" dobiti edukativnu i mentorsku pomoć kako bi unapredili i poboljšali svoje poslovanje.

"Beskrajno sam ponosna na ove mlade uspešne ljude koji su se okupili u Sekciji za omladinsko preduzetništvo i spremni su da nesebično pomognu svojim mladim kolegama da i njihovi biznisi budu uspešni", kazala je Simanić.

Dodala je da su mladi pokazali veliko interesovanje za ovu inicijativu, da se za svega nekoliko meseci od osnivanja Sekciji pridružio veliki broj članova, te objasnila da sekcija pruža podršku i podsticaj mladima, kako bi nakon završetka formalnog obrazovanja započeli sopstveni posao.

"Na ovaj način otvaraju se nova radna mesta i mladi ostaju u svojoj zemlji, što je zajednički cilj svih nas", rekla je Simanić.

Pozvala je mlade da se priključe inicijativi "Budite odvažni" i predstave svoje ideje i planove.

Ovo je prva u nizu inicijativa Sekcije, a u saopštenju je najavljeno da su u planu Samit mladih Srbije, kao i veliki broj drugih aktivnosti koje će podržati mlade ljude u nameri da se bave preduzetništvom.

Izvor: Танјуг

PKSBudite održivipodrška mladima
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva