:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   19:04

0

18

Plenković: Ići ćemo na relaksiranje mera

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je u prvoj fazi Hrvatska izuzetno dobro reagovala jer su pravovremene mere usporile širenje epidemije korona virusa, i najavio "relaksiranje" restriktivnih mera.

 

On je nakon sastanka sa naučnicima, stručnjacima za javno zdravlje, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima iz Hrvatske i inostranstva, rekao da iako je 16 osoba preminulo, stopa smrtnosti je izuzetno niska u prvih nekoliko nedelja, prenosi zagrebački portal Indeks.
Plenković je kazao da se restriktivne mere moraju sprovoditi, ali da je postignut dobar balans. "Moramo da sprovodimo restriktivne mere, u skladu sa što normalnijim funkcionisanjem privrede.Cilj je da relaksiranje mera ne ugrozi epidemiološku situaciju", rekao je Plenković.
On je potvrdio da će do relaksiranja mera, kao što je otvaranje pijaca, doći pre Uskrsa (12. aprila), ali da će se postupati prema preporukama epidemiologa i maksimalno voditi računa o zdravstvenoj bezbednosti. "Ići ćemo na relaksiranje mera", rekao je Plenković dodajući kako se čekaju procene epidemiologa.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva