:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2023   13:00

0

99

Počela prijava građana za novih 100.000 vaučera za odmor, do podne podeljeno 27.000

Za nove vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, u poštama se do podne prijavilo 27.120 ljudi, rečeno je T a n j u g u u Pošti Srbije.

Prijavljivanje je počelo jutros, a predviđeno je da se i u ovom turnusu, kao i u prethodna dva, podeli po 100.000 vaučera vrednih po 5.000 dinara.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a korisnici mogu biti i stariji od 65 godina koji nemaju pravo na penziju.

U ovom turnusu će se, kao i u prethodna dva, podeliti 100.000 vaučera vrednih po 5.000 dinara.

U prvoj podeli u januaru vaučeri su podeljeni za dan i po, a u drugoj, u maju, za samo jedan dan, a kako je istakla naša sagovornica, sudeći po jutru i poštama punim građana koji se prijavljuju za očekivati je da se i najnovija tura podeli brzo.

"Kada dolaze da se prijave, zainteresovani bi trebalo da, osim lične karte ili pasoša, ponesu potvrdu o rezervaciji smeštaja koji žele da koriste, kao i prijavu. Apelujemo da građani popune prijavu unapred kako bi prijavljivanje išlo brže i jednostavnije a obrazac prijave se može naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine", pojasnila je Nikolić.

Kada je reč o proceduri nakon prijavljivanja, navela je da se prijava u pošti obrađuje i građanima putem poštanske dostave na kućnu adresu šalje vrednosni ček ili vaučer sa kojim oni odlaze na odmor u smeštaj koji su izabrali.

Sagovornica T a n j u g a navodi da su analize prethodnih prijava pokazale da su penzioneri ubedljivo najčešći korisnici vaučera, a da se u prethodnom turnusu pojavio i nešto veći procenat zaposlenih.

Što se tiče destinacija za koje se građani opredeljuju najzastupljenije su banje, a na drugom mestu su planinski centri.

Izvor: T a n j u g

vaučerisubvencionisani odmor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva