:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 06, 2021   18:37

0

132

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

U Palati "Srbija" počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Sednica Saveta za nacioalnu bezbednost je počela nešto posle 18 časova u Palati "Srbija" i njom predsedava predsednik Aleksandar Vučić.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Neboša Stefanović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić. 

Na sednici bi trebalo da se raspravlja o, kako je najavio predsednik, borbi protiv organizovanog kriminala, vakcinaciji i borbi protiv korone, novim političkim okolnostima na Kosovu i Metohiji, novim prilikama u regionu, Evropi i svetu.

Nakon sednice Saveta, oko 20 ili 21 sat očekuje se obraćanje predsednika Aleksandra Vučića. 

Predsednik Srbije ranije danas je izjavio da će večeras biti doneta odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP. 

"Sigurno je da zbog želje dela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali verujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zverima imali posla", kazao je Vučić. 

Podsetimo, predsednik je prošlog vikenda najavio da će građani Srbije, Evropa i svet biti šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da bude održana prošle nedelje ali je otkazana zbog, kako je rečeno, formalno-pravnih razloga i čekanja dodatnih veštačenja. 

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skirvajući se iza Partizanove navijačke grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 22 osobe. Svi se terete za zločinačko udruživanje, proizvodnju i trgovinu narkoticima, a nekoliko uhapšenih i za teška ubistva.

Izvor: RTS

Savet za nacionalnu bezbednostAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva