:

:

TV Most

Foto: Žig info

clock

Mart 26, 2019   9:51

0

266

Početak suđenja Dragoljubu Simonoviću 9. aprila

Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 9. april početak suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima povodom paljenja imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine.

Suđenje je zakazano za 9.00, pozvani su svi okrivljeni i oštećeni, precizirala je za T a n j u g portparolka suda Irina Kovačević.
Drugo osnovno tužilaštvo je 18. marta podiglo optužnicu protiv Dragoljuba Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora zbog podstrekavanja troje takođe optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.


Simonović je optužen za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu.

Pored Simonovića, optuženi su i – Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović.

Za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Tužilaštvo je optužnicom takođe predložilo da se svoj četvorici izrekne i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim Jovanović Milanom i Deljanin Jelom.

Izvor: RTS

SimonovićGrockasuđenjeŽig infoJovanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva