:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2022   15:49

0

202

Počinje isplata 7 miliona evra za prvih 400 poljoprivrednika

Ugovore za subvencionisanu nabavku traktora i druge poljoprivredne mehanizacije, u okviru konkursa "50:40:10" koje Ministarstvo poljoprivrede sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, do sada je potpisalo 397 proizvođača, čime je počela isplata prvih sedam miliona evra subvencija.

Za tu meru je ukupno obezbeđeno 1,2 milijarde dinara, a do sada je zahtev za korišćenje bespovratnih sredstava u oblasti voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva i cvećarstva odobren za ukupno 871 poljoprivrednika, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke u okviru koga se vrši isplata subvencija pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća.

Do sada su raspisana dva javna poziva u okviru projekta Konkurentne poljoprivrede Srbije.

Aktuelan je trenutno drugi javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara, a rok za podnošenje prijava je do 23. februara.

Poljoprivrednici će kroz projekat moći da dobiju subvencije u iznosu od 10.000 do 25.000 evra.

Izvor: T a n j u g

poljoprivrednicisubvencije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva