:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 14, 2024   11:35

0

142

Podeljeni paketići mališanima iz PU ,,Maja'' u selu Banje

I ove godine, tardicionalno, u ime predsednika Srbije, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju dodeljiju paketiće deci iz predškolske ustanove "Maja" u selu Banje.

Danas predškolska ustanova "Maja" iz sela Banje slavi Dan škole, Svetog Vasilija Velikog.

Foto: TV Most

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, njih obraduje predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji im pošalje paketiće, a u njegovo ime mališanima ih podele predstavnici Kancelarije za KiM.

Nakon što je isečen slavski kolač,  mališanima se podeljeni paketići.

Foto: TV Most

"Osmesi, radost i sreća na licima dece govore koliko nam znači podrška predsednika Vučića, Kancelarije za Kosovo iMetohiju i države Srbije. Ja bih se zahvalio predsedniku i svima iz Kancelarije za KiM kojki su usrećili našu decu i koji se svakog dana trude da naša deca budu srećnija i da budu zbrinuta u ovim teškim vremenima. Hvala predsedniku što razmišlja o našoj deci, o svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao i Kancelariji za KiM koja nam uvek pomaže", rekao je Vasilije Tomašević, predsednik Privremenog organa opštine Srbica.

Foto: TV Most

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Miloš Terzić, čestitao je srpsku Novu godinu narodu koji živi širom Kosova i Metohije uz želju da 2024.godina bude puna zdravlja, uspeha i političkih pobeda, što je, kako kaže, nasušna potreba za srpski narod u našoj južnoj pokrajini.

Foto: TV Most

"Pred nama je puno izazova u narednom periodu i važno je da svi predano i marljivo radimo, da Srbiju osnažimo i ekonomski, politički i vojno, jer samo ekonomski snažna Srbija može da sačuva srpski narod i srpske nacionalne interese i vrednosti na Kosovu i Metohiji. Meni je danas neizmerna čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da u ime predsednika Republike Aleksandra Vučića obradujem naše najmlađe sunarodnike na KiM i evo već tradicionalno predsednik obezbeđuje novogodišnje poklone za decu Kosova i Metohije i cilj svega jeste da im čestitamo praznike, da našu decu učinimo srećnom i da im pokažemo da je država Srbija, predsednik Vučić, uvek uz naš narod na KiM. Moram da naglasim da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinama obezbedila novogodišnje poklone za decu na KiM", rekao je Terzić.

On je istakao da cilj i zadatak ostaju isti, a to je da se bore za ostanak i opstanak srpskog naroda na KiM i pored svih izazova sa kojima se suočavaju, jer ne postoji ništa vrednije od dece na Kosovu i Metohiji i od samog Kosova i Metohije.

Foto: TV Most

Izvor: TV Most

Banjenovogodišnji paketićiKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva