:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć Srbima sa KiM

clock

Decembar 02, 2019   11:02

0

199

Pokrenut deveti projekat " Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske"

Devetim po redu projektom planiran je dolazak velikog broja srpske dece školskog uzrasta od 10 do 15 godina iz najugroženijih socijalnih srpskih porodica sa čitavog Kosova i Metohije. Planirano je da u projektu i ove godine budu deca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica i oko 45 srpske dece sa Korduna i Banije, stoji u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na KiM.

 

Realizacija projekta planirana je od  13. do 20. juna i od 14. do 21.juna 2020.godine nakon zavšetka školske godine u Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji. Kao i proteklih godina učenici sa Kosmeta boraviće kod svojih vršnjaka u celoj Republici Srpskoj.

Do sada je u osam  velikih projekata u 27 gradova i opština Srpske boravilo oko 4.500 dece u pratnji oko 400 prosvetnih radnika sa čitavog Kosova i Metohije.

Ovaj projekat prihvaćen je i podžan  od najviših institucija, Kabineta predsednika RS, Vlade i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske. I naredne godine očekujemo podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Srbije.

Posebno nam zadovoljstvo i čast, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na KiM, što je ove godine projekat javno pohvalio i podržao predsednik Srbije g. Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju g. Marko Đurić.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Odbor za pomoć Srbima na KiMPodrži me
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva