:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 10, 2019   16:24

0

507

Poljoprivrednici iz Ibarskog Kolašina uskoro gosti u Svrljigu i Knjaževcu

Sneg koji neprekidno pada na KiM,otežao je saobraćaj, naročito u brdsko- planinskim oblastima. No, ni sneg ni  zavejani putevi, kojima se moglo samo lancima do Zubinog Potoka, nisu omeli predstavnike Svrljiga i Knjaževca da posete  tamošnje stanovnike. Čelnici ovih opština  važe za jedne od najuspešnijih u oblasti poljoprivrede , pa su svoja iskustva preneli kolegama Ibarskog Kolašina.

Član skupštinskog Odbora za poljoprivredu i narodni poslanik Milija Miletić preneo je opredeljenje države da akcenat stavlji na razvoj sela i dodao da je cilj posete prenošenje iskustava iz drugih sredina žiteljima Zubinog Potoka i Kosova i Metohije.

Predsednik SO Knjaževac Igor Stevanović pozvao je žitelje Zubinog Potoka i presednika Privremenog organa da posete njihovu opštinu i tamošnje privrenika jer je , kako je rekao to jedna od šansi da ljudi mogu da ostanu ovde i imaju mogućnost da zarade i žive od toga.

Opština Zubin Potok ima veliki potencijal tako da će i u narednom period prioritet biti razvoj poljoprivrednih grna. Na taj način stvoriće se uslovi za zapošljavanje mladih.

“Zubin Potok je imao nekoliko industrijskih pogona koji sada ne rade pa ćemo akcenat staviti na njihovom aktiviranju”, rekao je predsednik Privremenog organa Zubinog Potoka Srđan Vulović i podsetio da jezero Gazivode predstavlja dobru perspektivu da se ovaj kraj ponovo razvije i vrati na stare staze.

Radi još uspešnije saradnje dogovoreno je da poljoprivredni proizvođači iz Ibarskog Kolašina uskoro budu gosti opština Svrljig i Knjaževac.

Izvor: TV Most

Zubin potokSvrljig i Knjaževacsaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva