:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 03, 2020   15:02

0

841

Položen kamen temeljac za zgradu Učeničkog doma u Lešku

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović prisustvovao je danas u Lešku polaganju kamena temeljca i početku radova na izgradnji Učeničkog doma u okviru Poljoprivredne škole Priština sa privremenim sedištem u Lešku, koju finansira Vlada Republike Srbije.

“Naš narod na severu Kosova i Metohije je prepoznao da je investicioni plan koji je pokrenut na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM velika razvojna prilika za sve naše ljude koji žive na ovim prostorima. Ovaj Učenički dom je najveća investicija koju ćemo ove godine realizovati na severu KiM. Ukupan iznos investicije je oko 237 miliona dinara”, rekao je Jović.

On je napomenuo da je cilj Vlade Srbije da zadrži mlade ljude na ovim prostorima , pruži im dobre uslove za život kako bi ostali i zasnovali porodice.

“Kada se ovaj objekat završi biće najreprezentativniji objekat te vrste u čitavoj Republici Srbiji”, naglasio je Jović.

Jović je primetio da je Srbima na Kosovu i Metohiji stalo do toga da se sredina u kojoj žive razvija kao i da država Srbija bude što prisutnija na ovim prostorima.

“Trud i napor Vlade Republike Srbije vide naši ljudi i to je vlada kojoj naš narod na KiM veruje i znaju da na našu Vladu mogu i da se oslone”, zaključio je Jović.

Jović se osvrnuo i na, kako je rekao, kraće zadržavanje na administrativnom prelazu Jarinje i rekao da je to nešto na šta smo navikli i dodao da takve stvari neće sprečiti ni Vladu Republike Srbije ni Kancelariju za Kosovo i Metohiju da bude sa svojim narodom ma kakav povod dolaska bio.

Polaganju kamena temeljca za Učenički dom u Lešku prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić koji je ovom prilikom naglasio da  je realizacija ove investicije veoma značajna za čitavu opštinu Leposavić i narod na Kosovu i Metohiji..

“Ovaj projekat je regionalnog karaktera . Cilj je da školu u Lešku pohađaju deca sa čitavog prostora Kosova i Metohije pa i šire”, rekao je Todić i dodao da ovaj projekat jača temelje srpskih institucija na KiM.

Todić je dodao da je ovaj projekat samo jedan u nizu predviđen investicionim planom.

“Jedan deo projekata je već uspešno završen zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Kancelariji za KiM a pre svega našem predsedniku Aleksandru Vučiću”, naglasio je Todić.

Izvor: TV Most

KiMKancelarija za KiMDamnjan JovićTodićLešakLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva