:

:

TV Most

Foto: Tanjug

SAD

clock

Jul 14, 2020   12:55

0

82

Pompeo i Lavrov razgovarali o sastanku Saveta bezbednosti UN

Američki državni sekretar Majk Pompeo razgovarao je sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim o mogućnosti održavanja sastanka lidera pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

 

Stejt department u saopštenju navodi da je Pompeo sa šefom ruske diplomatije razgovarao o mogućnosti održavanja sastanka povodom obeležavanja 75. godišnjice UN, na kojem bi prisustvovali Donald Tramp i lideri Velike Britanije, Kine, Francuske i Rusije. U saopštenju se ne navodi gde i kada bi ovaj sastanak mogao da bude održan.
Pompeo i Lavrov su razgovarali i o Avganistanu, posle navoda da američke obaveštajne službe sumnjaju da Rusija nudi nagrade talibanima za ubistvo vojnika Sjedinjenih Država.
Jedna od tema razgovora bila je i bezbednost predstojećih predsedničkih izbora u SAD, usled zabrinutosti od mešanja Rusije, pokrenuta od strane američkog državnog sekretara, kako je navedeno u saopštenju.
UN su planirale da održe niz proslava kako bi obeležile važne događaje u periodu oko održavanja godišnje sednice Generalne skupštine u septembru, ali su bile prinuđene da mnoge od njih otkažu ili odlože zbog pandemije korona virusa.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva