Popović Ivković sa ambasadorom Maroka o Kosovu i Interpolu

:

:

TV Most

Foto: mup.gov.rs

clock

Septembar 09, 2019   16:43

0

83

Popović Ivković sa ambasadorom Maroka o Kosovu i Interpolu

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko Mohamedom Amine Belhajem o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

 

Popović Ivković na sastanku je istakla da je prijateljstvo Srbije i Maroka utemeljeno na razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti važnih nacionalnih interesa i zahvalila se Kraljevini Maroko na uvažavanju argumenata Republike Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova.

U saopštenju se ističe da je državni sekretar naglasila da je i samo ponovno razmatranje zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu u suprotnosti sa pravilima te policijske organizacije i međunarodnim pravom, ali ujedno predstavlja i nepoštovanje prošlogodišnje odluke delegata Generalne skupštine Interpola.

"Ambasador Belhaj složio se sa Popović Ivković da poštovanje međunarodnog prava mora biti prioritet. On je, takođe, istakao da intenziviranje saradnje na nivou unutrašnjih poslova treba da bude jedan od ciljeva u odnosima dveju zemalja", saopšteno je.

Državni sekretar i ambasador Maroka su se složili da je saradnja dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova dobra, ali da ima prostora i za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i borbe protiv terorizma.

Izvor: T a n j u g

KiMInterpolMarokoSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva