:

:

TV Most

clock

April 08, 2021   9:51

0

23

Popović: Nemački ambasador da se izvini srpskom narodu za izgovorene uvrede

Sramna izjava nemačkog ambasadora u Beogradu, Tomasa Šiba, da je trebalo bombardovati Srbiju 1999. godine da bi se sprečio genocid, predstavlja vrhunac cinizma i nastavak kampanje pojedinih zapadnih zemalja da se srpski narod proglasi za genocidan, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije dr Nenad Popović.

 

Posebno je perfidno, naveo je Popović u saopštenju, što je ambasador Šib ovo rekao u danima kada srpski narod obeležava osam decenija od bombardovanja Beograda koje su izvršili nacistički bombarderi.

"Jasno je da se radi o još jednom pokušaju falsifikovanja istorije, gde jedan predstavnik nemačke nacije, koja je odgovorna za milione mrtvih u Prvom i Drugom svetskom ratu, pokušava da Srbe proglasi za genocidan narod i agresore", smatra Popović.

Podseća ambasadora Šiba da je srpski narod i tokom Prvog i tokom Drugog svetskog rata baš od Nemaca preživeo genocid, od Mačve 1914, Kragujevca i Kraljeva 1941, do Jasenovca, gde su ustaše, pod nacističkom zaštitom, zverski ubijale srpsku decu.

"Zahtevamo od nemačkog ambasadora da se izvini srpskom narodu za izgovorene uvrede, ako želi da nastavi da kredibilno obavlja dužnost diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Republici Srbiji", naveo je Popović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?