:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2019   18:08

0

208

Poseta Kontea rezultiraće čvršćim strateškim partnerstvom

Italija će i dalje snažno podržavati evropski put Srbije i regiona i predstojeća poseta italijanskog premijera Đuzepea Kontea Beogradu označiće novu fazu političkog dijaloga dve zemlje, izjavio je italijanski ambasador Karlo Lo Kašo u razgovoru sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Lo Kašo je tom prilikom izneo očekivanje da će poseta Kontea, zakazana za 6. mart, rezultirati i čvršćim strateškim partnerstvom.

Premijerka Ana Brnabić i ambasador Karlo Lo Kašo

Ana Brnabić je tokom razgovora poručila da se strateško partnerstvo dve zemlje najbolje manifestuje u oblasti ekonomske saradnje, budući da je Italija jedan od najvažnijih investitora i spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

Ona je ukazala na značaj predstojeće posete premijera Kontea Srbiji, budući da je reč o prvoj bilateralnoj poseti aktuelnog italijanskog premijera jednoj evropskoj državi u ovoj godini.

Predsednica vlade podsetila je da je Italija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, sa velikim brojem kompanija koje već posluju na našem tržištu, što je ujedno i potvrda stabilnog poslovnog okruženja, dobrih uslova i podsticaja koje nudimo stranim kompanijama.

Brnabićeva  je zahvalila italijanskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci te zemlje evropskim integracijama Srbije, kako onoj koja dolazi sa najvišeg političkog nivoa, tako i onoj koja se realizuje putem brojnim programa obuke i razvojne pomoći.

Podsetivši da se Beograd u dijalogu sa Prištinom, koji je trenutno u zastoju, suočava sa ogromnim izazovima, Brnabić je ambasadoru prenela da je prioritet Srbije da trajno i održivo rešenje za pitanje Kosova i Metohije bude rezultat kompromisa.

Izvor: Танјуг

BrnabićKontepartnerstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva