:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2021   15:39

0

938

Postavljanje kontejnera u blizini Jarinja iznemirilo građane severa KiM

Kasno noćas na Jarinje, gde je bio stari punkt dopremljeno je desetak kontejnera koje tokom dana uz obezbeđenje kosovske policije montiraju radnici. Naša ekipa obišla je mesto, ali im nije dozvoljeno snimanje ni zaustavljanje. Nezvanično saznajemo da se pripremaju kontejneri za Pograničnu policiju koja će biti izmeštena iz Leposavića. Predsednik Tadić je potvrdio da je od građana obavešten o radovima, a da iz policije nema zvaničnog odgovora. Pozvao je građane da budu uzdržani.

Prisutan je veliki broj pripadnika Kosovske policije koji ne dozvoljavaju zaustavljanje putničkih automobile. Primetno je i prisustvo zabrinutih građani sa severa Kosova i Metohije koji su se okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Foto: Kosovo online

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

"Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju", rekao je Todić.

Izvor: TV Most

KiMJarinjekontejnerikosovska policijaTodić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva