:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2019   12:53

0

178

Potpisan ugovor za auto-put Ruma–Šabac i brzu saobraćajnicu do Loznice

Potpisan je komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica. Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije "Azvirt" Kemil Aliev. Auto-put Ruma–Šabac, zajedno sa velikim mostom preko reke Save, biće završen za tri godine, a brza saobraćajnica na deonici Šabac–Loznica pre kraja 2023. godine, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Potpisan ugovor za auto-put Ruma–Šabac i brzu saobraćajnicu do Loznice

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je na potpisivanju ugovora i istakao da je to veoma važna stvar za našu zemlju.

"Izgradićemo u naredne tri godine 21,4 kilometra auto-puta od Rume do Šapca, zajedno sa novim mostom preko reke Save u Šapcu", rekao je Vučić i dodao da će pre kraja 2023. biće gotova i brza saobraćajnica do Loznice.

"Radimo ogroman posao, želimo da ljudi u tom kraju ostanu na svojim ognjištima, to će značiti život za celo Podrinje i doneće nove investicije u taj deo zemlje i mnogo veći broj turista", rekao je Vučić.

Izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma–Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac–Loznica dužine 54,58 kilometara.

Izvor: Танјуг

Ugovorauto-put
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva