:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 15, 2019   13:28

0

206

Potpisano 11 dokumenata u Subotici, među njima i nostrifikacija diploma

Između dve vlade i ministarstava Srbije i Mađarske potpisano je 11 dokumenata.

Premijeri Ana Brnabić i Viktor Orban potpisali su, nakon plenarnog sastanka dve vlade, Izjavu o namerama o unapređenju infrastrukturnih veza između Republike Srbije i Mađarske.

Memorandum o razumevanju između dve vlade u oblasti evrointegracija potpisali su ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović i mađarski šef diplomatije Peter Sijarto.

Ministar rada Zoran Đorđević i mađarski ministar odbrane Tibor Benk potpisali su Izjavu o namerama o saradnji dva ministarstva, a ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović i mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter Sporazum o održivom upravljanju prekograničnim vodama.

Pinter je potpisao i sporazum sa svojim srpskim kolegom Nebojšom Stefanovićem o tehničkoj pomoći u sprovođenju zakona između dva ministarstva.

Između srpskog Ministarstva saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva za tehnologije i inovacije Mađarske potpisan je Memorandum o unapređenju železničke linije između Segedina i Subotice, a potpisali su ga ministri Zorana Mihajlović i Laslo Pulkovič.

Oni su potpisali i sporazum o unapređenju prevodnice za brodove na srpskoj strani Tise.

Ministar obrazovanja Mladen Šarčević i ministar za ljudske resurse Mađarske Mikloš Kašler su potpisali Sporazum o uzajamnom priznavanju državno priznatih javnih isprava o stečenom nivou obrazovanja, izdatih u Srbiji i Mađarskoj.

Kašler je sa srpskim ministrom sporta Vanjom Udovičićem potpisao Memorandum o razumevanju u oblastima omladine i sporta.

Sporazum dve vlade u saradnji u oblasti zaštite životne sredine potpisali su ministar zadužen za ekologiju u vladi Srbije Goran Trivan i mađarski ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

Memorandum o razumevanju između ministarstava odbrane o vojnotehničkoj saradnji potpisaće pomoćnik ministra odbrane Srbije Nenad Miloradović i vladin poverenik Mađarske Gašpar Marot.

Izvor: RTS

BrnabićOrbanMađarskaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva