:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Jun 04, 2023   8:51

0

73

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dobio poziv Blinkena da poseti Vašington

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da poseti Vašington.

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbednost i stabilnost.

"Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan, gde Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu deo Evrope koja je celovita, slobodna, prosperitetna i bezbedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko-crnogorsko partnerstvo, koje ima korene u našim zajedničkim vrednostima", napisao je Blinken.

"Primite moje najlepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama", navodi se u čestitci, saopšteno je iz kabineta predsednika Crne Gore.

Predsednik Milatović zahvalio se na pozivu državnog sekretara SAD i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Izvor: T a n j u g

Jakov MilatovićEntoni BlinkenCrna GoraSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva