:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 13, 2020   14:32

0

182

Predstavnici „Miholjskog zbora“ deci na centralnom Kosmetu uručili paketiće

Predstavnici „Miholjskog zbora“ čije je sedište u Tivtu, a koje okuplja Srbe iz Crne Gore i dijaspore, uručili su paketiće sa slatkišima i igračkama deci u svim predškolskim ustanovama u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu.

Paketići su podeljeni i u vrtiću „Naša radost“ u Ugljaru kod Kosova Polja, gde su predstavnici „Miholjskog zbora“ nedavno kompletno opremili kuhinju ove vaspitno-obrazovne ustanove.

„Cilj nam je da svakom Srbinu, na bilo kom meridijanu ove zemljine kugle da se nalazi, a da mu je pomoć potrebna naravno da ćemo mu izaći u susret. Svi znamo šta znači Kosovo za čitav srpski narod i prvenstveno smo tu kako bi obradovali našu braću na ovoj svetoj zemlji“, kazao je Zdravko Nišavić, predsednik organizacije „Miholjski zbor“.

„Po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog mi smo osnovali  udruženje, koje će biti i Odbor za očuvanje i odbranu srpskih svetinja. U dogovoru sa našom braćom iz Boke mi smo obezbedili 60 paketa za decu iz Metohije, a naša braća iz „Miholjskog zbora“ obezbedila su 260 paketića za decu sa centralnog Kosova“, istakao je Milivoje Brković, sekretar ove organizacije.

„Zahvaljujem se našoj braći iz Crne Gore, koji su nam danas darivali paketiće, a nedavno i opremili kuhinju svim pratećim elementima“, istakla je direktorica PU „Naša radost“ Ljiljana Martinović.

Ova organizacija je pored kuhinje u PU „Naša radost“ u Ugljaru tokom prošle godine opremila i kuhinju u vrtićima u Donjoj Gušterici, Dobrotinu i Prilužju.

Izvor: RTV Gračanica

KiMMiholjski zbornovogodišnji paketići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva