:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2019   14:07

0

203

Preminuo član SDSS-a pretučen kod Rijeke

Potpredsednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i član županijske organizacije SDSS-a Radoje Petković preminuo je od posledica napada u kojem ga je pre mesec i po dana pretukao Ilija Glavić. Motivi napada još nisu rasvetljeni.

Istaknuti član srpske zajednice Primorsko-goranske županije RadojePetković (63) podlegao je u subotu povredama koje je zadobio u napadu pre mesec i po dana ispred jednog kafića kod Rijeke.

Radoje Petković, je bio građevinski preduzetnik, potpredsednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i član Nadzornog odbora županijske organizacije SDSS-a. 

Policija je kao napadača identifikovala Iliju Glavića (48).

Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu, a Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao, podseća hrvatski portal Novosti.

Na snimcima nadzornih kamera vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na tlo.

Radoje Petković je od napada bio u riječkoj bolnici u stanju indukovane kome.

Preminuo je u Ogulinu, gde je pre nekoliko dana bio premešten.

Portal Novosti je naveo da su sami pripadnici srpske zajednice otkrili da je osumnjičeni napadač Ilija Glavić, rodom iz jednog sela kraj Bosanskog Broda, odranije bio poznat tužilaštvima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Izvor: Танјуг

hronikaregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva