:

:

TV Most

clock

April 02, 2020   13:23

0

25

Prijemni za nadarene učenike kada se smiri epidemija

Neće biti onlajn prijemnog ispita za nadarene učenike, kako je ranije najavljeno, već će se prijemni organizovati u školama, kao i prethodnih godina, kada se smiri epidemiološka situacija sa novim korona virusom, kažu u Ministarstvu prosvete.

 

Trenutno se sprovodi prijavljivanje učenika za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija - matematička, filološka, IT i druge, kao i za umetničke škole - muzičke, baletske, likovne.
U saopštenju Ministarstva preosvete navedeno je da su učenici, koji su zainteresovani da upišu specijalizovana odeljenja, popunjavali anketu o uslovima u kojima bi se prijemni ispit mogao realizovati od kuće.
Došlo se do zaključka da nemaju svi učenici dostupnu opremu za realizaciju ispita na daljinu i da oko 10 odsto od do sada prijavljenih učenika nije u mogućnosti da polaže prijemni onlajn.
"Da bi se ispoštovao jedan od bazičnih principa obrazovanja, a to je podjednaka dostupnost obrazovanja za sve učenike na celoj teritoriji Srbije, Ministarstvo će realizaciji ovih ispita pristupiti na dosadašnji način kada se epidemiološki rizici svedu na najmanju moguću meru", navodi se u saopštenju.
Navode da će do tada srednjim školama biti dostupni podaci o broju zainteresovanih učenika i predloženi načini organizacije besplatne onlajn pripremne nastave.
Napominjemo da pojedine specijalizovane gimnazije već organizuju ovakav oblik pripreme za polaganje prijemnih ispita.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva