:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2022   18:35

0

265

Protest meštana Sevca zbog nelegalne gradnje mosta preko reke

U selu Sevce, opština Štrpce okupio se veliki broj meštana kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog ilegalne gradnje mosta preko reke.

Žitelj ovog sela Slaviša Vasiljević ističe da je prodaja parcele izvrešana na ilegalan način.

"Meštani Sevca gradnju mosta na reci vide kao provokaciju, poučeni pređašnjim iskustvom da već postoji jedno ilegalno naselje na Brezovici. Mi samo želimo da ostane šetalište i da se poštuje zakon", poručio je Vasiljević dodajući da vlasnik parcele nema dozvolu za gradnju.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić pridružio se okupljenim meštanima Sevca.

On je kazao da na delu imamo klasično kršenje zakona, zbog čega su meštani sa pravom danas ovde okupljeni.

"Činjenica je da vlasnik parcele nema nikakvu dozvolu, naproti njegov zahtev je odbijen i nema pravo da vrši radove na parceli a sama činjenica da je uzurpirao reku učinio je dodatno krivično delo", kazao je Jevtić.

On dodaje da su nadležne službe opštine Štrpce izašle na lice mesta i postavili traku koju je on ukolinio.

"Opština Štrpce će stojati uz svoje sugrađane, ovde su sada na testu sve one institucije koje se javno zalažu za borbu protiv ilegalne gradnje. Mislim da u trenutku kada jedna institucija, Opština Štrpce, deluje pravnim sredstvima neko želi da na silu sprOvede svoje ideje i planove. To je loša porka ne samo za meštane Sevca već za celu opštinu ali i za društvo", rekao je Jevtić.

Jevtć je pozvao nadležne institucije, koji "ćute na dopise", kako je kazao, da reaguju, kako bi sprečili više probleme i tenzija.

"Danas pred slavu Svetog Nikole neko je odlučio da radi ovo što radi, kao predsednik opštine biću tu sa meštanima da odbranimo ono što je pravda i ono što je pravo ovih ljudi ali i svih građana", zaključio je Jevtić.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMŠtrpceSevceDalibor Jevtićprotestizgradnja mosta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva