:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 04, 2019   11:50

0

169

Prvi izbori u samostalnoj opštini Tuzi

Albanski forum osvojio je 16 mandata na lokalnim izborima u Tuzima, saopštio je nosilac zajedničke albanske liste Nik Đeljošaj, dok je iz DPS-a ranije saopšteno da niko nema apsolutnu većinu u toj novoformiranoj opštini.

Đeljošaj je kazao da je, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila deset mandata, Bošnjačka stranka četiri i po jedan Socijaldemokrate i Demokratska Crna Gora.

Čestitke iz Prištine:  "Svealbanska pobeda"

Kosovski lideri Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji, čestitali liderima albanskih partija na izbornom rezultatu ostvarenom u crnogorskoj opštini Tuzi.

Iz Prištine je čestitka stigla uz komentar da je reč o "svealbanskoj pobedi".

Tači je ocenio da je to "najbolji primer onoga što Albanci mogu postići ako se ujedine oko ideala", prenela je agencija ATA.

Haradinaj je konstatovao, navodi agencija, da su albanske političke partije u opštini Tuzi na izborima dobile pravo da upravljaju tom opštinom.  “Odličan primer kako jedinstvo albanskog faktora dovodi do uspeha. Čestitamo Tuzanima na ovoj značajnoj pobedi", naveo je Haradinaj. 
Veselji je svim Albancima u opštini Tuzi, u Crnoj Gori, čestitao pobedu. On je primetio da kada se Albanci ujedine, uvek pobeđuju i stižu do svog cilja. 
Pobeda Albanaca u Tuzi je poruka svim Albancima gde god da žive: kada udružimo snage, stižemo tamo gde želimo. Zauvek", naveo je Veselji.

Izvor: Танјуг

Crna GoraTuziIzbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva